Friday, 13 January 2012

Tips Meniru Dalam Exam! Takkan Kantoi!

Seriously ini bukan cara yang terbaik, jangan tekan pic ini.. Seriously!

Assalamualaikum.. Memandangkan kita semua dalam bulan peperiksaan.. Aku terpanggil untuk berkongsi tentang cara-cara terbaik untuk meniru dan tidak kantoi dalam exam. Untuk pengetahuan kalian cara-cara ini telah dipraktikkan oleh aku sendiri sejak aku di bangku tadika lagi. Serious takkan kantoi! 

Apa cara-caranya? Teruja untuk tahu? Pergh korang ni bab-bab meniru ni memang ghairah? Tu haa ade yang sanggup tahan kentut baca entri ni. haha. Okay-okay, sabo -sabo hobin jang hobin.. sila scroll ke bawah untuk mengetahui cara-cara tersebut.

1) Sehari sebelum exam buat nota ringkas apa yang telah dipelajari, penting sahaja, tulis kecik2
2) Malam sebelum exam baca balik nota tu, nak tido selit bawah bantal, terjaga baca balik,
3) Pagi exam lipat kecik2 selit dalam dompet, klu lupa baca balik, jangan sampai orang perasan
4) Sampai kat dewan exam, tentulah dompet boleh bawak masuk, baca bismillah dan doa..
5) Bila pengawas suruh keluarkan alatan dan kosongkan barang dalam pocket letak di lantai..
6) Buat seperti apa yang disuruh, baca bismillah dan jawab dengan meniru apa yang telah dibaca
7) Tawakal.



Cara tersebut dinamakan sebagai Meniru Otak Sendiri. Serius memang tak kantoi. 
Kalau kantoi gak korang memang malang. Kahkahkah. 


Related Posts : examination, Meniru, study, tawakkal

21 comments:

cik mun said...

terbaekkkk...

cik ika said...

hehehe..best2 tips2 nye..tp da habis exam a plak..hehehe

HeNRieTTa JoSe said...

LIKE.....DOUBLE LIKE....

Eyka said...

klu gua kntoi..gua ajr lu erti penyesln..boleh? keh keh keh :P

rindu scndal i jugk! hahaha :P

leklu..gua busy lately ni..tgn pon alah sengl2 nak menaip..gua dah setel down gua pnye senglan ni..gua update..lu laa gua pngil baca dulu..okey syg? bhahaha :P

muahh! hahaha :P

Suraya Aris said...

yup, tawakal is the best way untuk elakkan tekanan . percaya pada Allah :)

ADEEYA said...

Nice tipppp :D

nazz said...

hahaha...memang terbaikk cara ni....bole la cube lepas ni...:D

cik Kartun said...

cisss.. Kartun tertipu.. @_@

CekbOlat-bOlat said...

dan selepas tu kita rsa puass! sbb ats usha penipuan itu kan =)

kaizen said...

terbaik..segar dr ladang...

amir aizat said...

gigih jugak nak meniru gmbr tuu, haha

Original CikTeddy said...

huhu..terbaek!bak kata boboiboy kan :D

Iffah Afeefah said...

terbaik la

ramai nk tiru pasni

Syuk Ry said...

huhu.. mmg style..

eLLa n aLia said...

thanks.. ha2.. mesti dikongsi nih.

Alieza Dayasari said...

tulis kat kuku mmg dahsyat...
aigoooo

rojakdiaries said...

cara meniru tanpa dosa. terbaik!

chemay said...

ingatkan tips meniru betul2 hardcore tadi.
hehe
:P

ubi said...

meniru tapi tak meniru..haha

tbaek!

si para para said...

saya tak nak exam lagi..

:)

aswadz said...

confirm x kantoi nyer la...

legitimate friends

Paparan terbaik dari bloggers!

CERITAS BUSUKS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...