Sunday, 15 January 2012

Isu Aurat Diperlekehkan Artis Melayu


Assalamualaikum.. Tentang video di atas apa pandangan anda? Bukan berniat untuk memalukan mana-mana pihak tetapi untuk memperlihatkan alasan typical Masyarakat Melayu Islam untuk mendedahkan aurat? Dikatakan artis itu icon, jadi tidak mustahil alasan yang mereka guna itu menjadi ikutan orang awam yang jahil tentang Islam. Apa kata yang bukan muslim tentang kesucian agama kita? Oleh sebab itu, saban hari Islam dipandang sinis dan diperlekehkan. 

Petikan alasan:

Aliza Zainuddin
"I masih muda dan aktik dalam dunia modelling, So I don't care that"
"Suami I tak marah apa-apa pon, dia kata dia tahu dia punya wife suatu masa nanti sama-sama akan berubah"


Tiz Zaqiah
"Seksi? wow nice!", "Just be yourselves"


Rebecca Nur Al-Islam
"Rebecca Nur Islam hanya nama yang diberikan oleh ayah saya En. Ahmad sejak saya dilahirkan"
"Kenapa saya nak menutup aurat sedang itu bukan saya?"
"Alhamdulillah, keluarga saya support saya?"



Keluarga support dedah aurat? Mudah sahaja mereka menjawab kan? Itulah yang akan terjadi bila hukum Allah tidak difahami dan hanya nafsu dan logik dipertuhankan. Di hujung tahun 2011, sibuk mengenai Anak Pontianak Zarina Annjoulie Lavocah yang bergambar separuh bogel di Majalah FHM Indonesia

Petikan Alasan 

Zarina Annjoulie Lavocah
"Terus terang saya tidak peduli apa yang orang cakap tentang diri saya"
"Jadi diri sendiri itu pegangan hidup saya" 
"Jika masyarakat bercerita buruk terpulang pada mereka kerana saya menanggung dosa"



Tetapi bukan semudah kata-kata walaupun dosa kau tanggung sendiri namun, kau mengajak orang lain berbuat dosa dan mendapat dosa. Ingat Aurat itu Hak Allah bukan Hak Individu. Bahkan lebih teruk lagi kau seorang muslim, secara terang terangan kau menghina dan mencemar Islam itu sendiri. Aku disini tak menghina namun berkongsi buat pedoman masyarakat. Sama-sama berdoa agar mereka dibukakan hati menerima hidayah Allah. Wanita diluar sana pilihlah contoh manusia yang baik buat bekalan akhirat.


Apa kata kita contohi seorang muslimah yang petah menegakkan suruhan Allah tentang tuntutan bertudung di facebook dengan hujah yang amat meyakinkan. Seriously ambil masa dan baca apa yang cuba disampaikan. Aku amat mencintai wanita-wanita seperti ini. Klik link dibawah------>






Related Posts : aurat, Bogel, Dara, gadis melayu, Islah, mimpi, muslimah, Sexy, Skodeng, syiar Islam

14 comments:

Iffah Afeefah said...

bukan artis jek

kwn2 sy pon
nth nk kate pe

org ni mmg tak takut hukum Allah

Teenager Housemaid said...

sedih tgk artis2 ni..-_-'

shaerin said...

semoga 1 day depa sedar =)
amin .

Potrait Admirer said...

salam .. hrmm zaman moden sekarang susah nak kata ape hrmm ..

Potrait Admirer said...

artis zaman sekarang memang cam tu..

chemay said...

takut dengan manusia2 yang memperlekehkan hukum agama macam ni.
takut terjebak dengan diorang.
semoga Allah jauhkan diri chemay dari benda2 jahil macam nie.
:(
amin

CekbOlat-bOlat said...

akhir zman mngatakan ..bila org bkn ulamaq mmprtikaikan hkum.. ye dak? maaf klaw slh

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

sama2 kita doakan agar diorang berubah ke arah yang lebih baek..
ehh2.. saya pun sama la...hihi

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

awat datang ari jumaat??
ari jumaat last paper ker??
kalau macam 2 sama la kita
huhu last paper ari jumaat gak.....

aiharaRiko said...

nice entry :)

lieynanilaz said...

kita dah menghampiri akhir zaman...

nazz said...

kalau panjang umur boleh la berubah...kalau tak mcm mane?
hehe...

eLLa n aLia said...

bila hati x merasa dosa..

HAFIZAL said...

sebab kurang pendedahan dengan ilmu agama...tu yg tersimpang jauh.

legitimate friends

Paparan terbaik dari bloggers!

CERITAS BUSUKS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...