Sunday, 22 April 2012

Kau Jual Mahal? Puiiii

Sumber: puppetkertas

Assalamualaikum rasanya dah sebulan blog aku ni berlumut tiada berentri. Siap ada tumbuhan algae turut menghiasi antaranya lichen, menjalankan proses photosynthesis (menyerap cahaya laptop) untuk menghasilkan makanan. Apa daa aku merapek!

Sebenarnye aku nak cerita sedikt pasal jual mahal ni. Secara jujur aku suka gila kat orang yang suka jual mahal ni. * Tetibe. Haha. Sebab tu aku suka tengok cerita "perfect match" kat NTV 7 your feel good channel. Ok xde kaitan~ Sila tampo muka bertubi-tubi. =.='


Ciri-ciri orang jual mahal yang aku tak suka.

  • Tak tetap pendirian, hari ni jual mahal esok jual murah 
  • Jual mahal sebab saja nak tengok orang terhegeh kat dia 
  • Jual mahal nak bajet hot kentut busuk gak! boleh dapat bila nak dan sepak bila bosan 
  • Nak pilih yang terbaik, tapi tak pernah sedar diri sendiri betul-betul terbaik ke tak? 
  • Nak pasangan hensem-hensem, kaya, bergaya baru setaraf dengan diri dia yang lawa (vice versa)



Orang yang mahal tarak juaih punyerr!

    • Jaga aurat, hormat ibubapa, & cukup solat lima waktu stiap hari 
    • Jaga akhlak dan jaga tutur kata, patuh tuntutan agama dan syarak. 
    • Tidak sombong tapi tetap jaga perbatasan antara lelaki dan perempuan
    okey itu je! 



    Siket sahaja kriteria untuk jadikan seseorang itu mahal? Memadai from my view side tapi di mata Allah jauh lebih besar dan tinggi tahap kriterianya.

    Tapi sedikit yang tersenarai itu pun bukan semua mampu penuhi. So kalau nak jual mahal bior la mahal betul-betul janganlah sekadar melepaskan kentut di escalator. Haha


    "Para Solehin dan Para Solehah adalah manusia yang termahal di bumi"

    Related Posts : Awek, Cun, gadis melayu, jual mahal, wanita solehah

    5 comments:

    O CIKTEDDY said...

    kan.betol3..like this one!

    Novelgurl said...

    lIKE3

    OM Kris said...

    hehehe ada ada aja,,, lam kenal bang :)

    iema ackles said...

    nak puiii jugak la..
    hihi.....

    shaerin said...

    sokong =)

    biarlah mahal kerna menjaga keperibadian . bukan sbb uji ? hehe . lawak lah . ade je jenis mcm 2 ?

    legitimate friends

    Paparan terbaik dari bloggers!

    CERITAS BUSUKS!
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...