Sunday, 29 May 2011

HIDUP KEMBALI SELEPAS MATI [18PL]

 18 PL ke image kat atas ni? Jangan salahkan aku, salahkan makwe aku cik Google tu.

Mungkin ramai dah lupa suatu tika dahulu aku pernah wujud dipersada blog ini, ramai ku berbuat sahabat ramai yang sudi menjadi pendengar setia namun apa kan daya di saat blogspot menggodak-godek sistem nya, secara tidak lansung meranapkan blog kesayangan aku yang berurl ikanmasin164.blogspot.com. Penulisnya sama, gelaran yang diguna sama, cuma dahulu blog itu kucipta dengan hati acap kali ku mengenal dunia. Ku tidak tahu mana untuk kulakar sejuk indah manis pahit hitam noda dosa ketawa yang terbatu di dada. Ku cipta ia dengan nama Pelakar Bisikan Hati.Jangan kau di klik nescaya kau akan kecewa kerna ia tidak lagi boleh ditatap umum kecacatannya amat mengecewakan aku, namun isi didalamnya tetap sempurna, masih segar kerna kuukir ia dengan hati dan jiwa. Mahal kan?? :p

Semuanya, hancur punah! Apabila blogger menjalankan operasi pengguguran (maintenance) dan aku gagal mendapat immunity dari pihak juri. *ceyt apesal macam Akademi Fantasia pulak?? Ku tersingkir dan blogspot tidak memberiku peluang seperti mana yang diberikan oleh pihak AF kepada Lena iaitu tiada penyinkiran. Ku cuba perbaiki blog tersebut namun usahaku sia-sia. Semangat aku luntur, ku menyerah kalah. Berhenti ku menulis. Aku seperti mayat sejak hari itu.

Tanggal 24 Mei 2011, ku bangkit setelah mati. Ku sediakan pahat penukul lesung berus gigi simen tiang konkrit sedikit jus oren secukup semangat secebis buah fikiran sejentik cinta untuk ku dirikan mahligai blog yang baharu kerna ku kecewa dengan kehidupanku yang diibaratkan mayat itu. Tapi semangat berblog yang pernah memenuhi jiwa itu sukar dihidupkan *terpaksa menggunakan starter turbo Iron Man yang paling hebat di alaf ini. Mana mau cari? Tapi cukup sekadar 10 orang sahabat (follower) ku ini yang dikit-dikit membuat aku bangkit untuk hidup kembali. Klik tag nama mereka dibawah *dimulakan dengan bismillah dan zam zam alakazam anda bakal dibawa terbang ke blog mereka dengan tikar ajaib halimunan.

*kepada sahabat-sahabat lama yang terjumpa blog ini, buat pengetahuan kalian blog yang kalian follow dahulu sudah tiada lagi fungsinya. Jadi jika nak "keep in touch" *alosh malu mak terspeaking pulak nyah. :p or bertukar buah fikiran silalah bercontact-contact kita melalui blog ini. hehe.


Related Posts : mati hidup semula

12 comments:

chemay said...

haaa...
ade pon r-5 nie smuleee..
lame dah tggu..
btw tukar la post komen nie ke pop-out windowww..
susah la nak komen2 cam dlu
:)

ïêmå å¢klê§ said...

xpo ehh, yang pergi biarkan la pergi...
blog yang hidup ni harus teruskan hidup..
huuhuhu...

gadisnikon said...

waalaikumsalam... thanks sudi terjah my page kembali... hahaha... xsgka plak r-5 akan cri my blog... hee... amy xpublish lg de entri... im waiting 4 u 2 read it first... nnt dh publish amy buzz dkt chatbox... amy save je dlm draft...

fadh leyanie said...

patut la rasa macam knal je
r-5..selamat kembali kedunia blog..yeayh!

r-5 said...

Chemay: haha betul ke menunggu? saya pon mencarai rakan2 saya yang best2 ni. :D

Iema: tu la pasal yang dah mati tu biorkan je le pergi kan. yg idup teruskan idup. hehe.

Amy: okeyh2 saya menanti buzz awak tu. hehe. :)

Fadh leyani: haha tu la sebulan tak berblog macam dah mati ja rasa. haha

gadisnikon said...

@r-5:i need some of ur opinion... blh x amy drop by thru ur mail?? thnks...

:: cekodod :: said...

huiyooo..byk blog dye ni

shark said...

tak apa. kadang2 malang tak berbau kan? hehehee.. jaga blog ni baik2 ;)

| gad1s s0ypans | said...

waaaaaa.....
hebat ayatnye.....

heee,x pe...
mulakan ngn kawan2 yg baru....

salam persahabatan....
c(:

r-5 said...

@gadisnikon: amy u can send to me through my email. hehe. :) pelakakarbisikanhati.gmail.com

@cekodod; mana ada banyak satu je. yang ni je yang hidup lagi. hehe

@Miss shark: huhu betol tu malang tak berbau hancing. :DD ok sayajaga blg ni baik2

@|gad1s soypans| huhu baiklah kita jadi kawan oke, wink2 kenyit mata. hehe

mia.lia said...

aaaa.. mcm seram pulak.. haha.. welcome back :D

r-5 said...

@mia.lia; mekasih mekasih. :) huhu tak la seram sangat. huk3

legitimate friends

Paparan terbaik dari bloggers!

CERITAS BUSUKS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...